miercuri, 19 august 2009

Reactiile CMR cu privire la proiectul pt rezi

Din nou postare seaca, fada, fara sare si piper care nici macar nu stiu daca ajuta la ceva. Promit sa revin cat de curand si cu subiecte demne de un blog usurel si de o vacanta relaxanta de vara :)

In fine, CMR a reactionat la proiectul propus pt finantarea si organizarea examenului de rezidentiat, iar observatiile sunt impartite in 2 mari categorii: observatii generale si observatii pe text. Voi posta doar observatiile generale, iar pt observatiile pe text voi lasa un link pt a nu pune din nou aici ditamai monstruozitatea de text.

Astfel:

I. OBSERVAŢII GENERALE


1. Varianta de pe site nu a fost elaborată cu avizul sau în colaborare cu Colegiul Medicilor din România;


2. Colegiul Medicilor din România este, conform legii, co-autoritate naţională profesională, alături de Ministerul Sănătăţii;


3. Colegiul Medicilor din România nu poate face rabat de la principiile asigurării calităţii în educaţia (dezvoltarea) profesională medicală;


4. Colegiul Medicilor din România susţine conformitatea cu recomandările Directivei 36/2006 CE;


5. Ideea existenţei unei Legi a Rezidenţiatului este oprtună dar şi Ordonanţa de Guvern nr. 12/2008 are acelaşi scop;


6. Momentul actual, înainte de apariţia noii Legi a Învătământului pare o grabă nejustificată, pripită;


7. Variantele „pentru uz intern”, cum ar fi forma de rezidenţiat cu timp parţial, sunt extrem de periculoase, prin consecinţele oferite de neconformitate, consecinţe juridice datorate contextului că România este o ţară europeană;


8. Pot apărea probleme ce vor fi generate de aspecte ce ţin de drepturile omului, dreptul câştigat, discriminare de şanse, etc.


9. Prin promovarea acestui proiect de act normativ, Ministerul Sănătăţii a încălcat Protocolul pe care l-a încheiat cu Colegiul Medicilor din România, care prevedea consultarea cu privire la toate activităţile.


II. OBSERVATII PE TEXT (link)Pozitia oficiala a CMR a aparut in data de 13.08.2009 si o puteti citi in detaliu pe site-ul CMR .


O zi excelenta sa aveti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa un suvenir: