miercuri, 18 februarie 2009

Insemnare

Pentru astazi aveam planuri marete intru propria-mi gadilare neuronala si imbogatire a cunostintelor medicale in materie de pediatrie - cam vast subiectul ce-i drept dar imi conturasem un plan de atac undeva intr-un colt al mintii mele. Imi printasem chiar si de pe nhlbi.gov "Expert panel reportul no 3 (guidelines for the diagnosis and management of asthma)" fiindca aflai si jeu azi ca americanii introdusera inca de prin 2007 si step 5 si step 6 in evaluarea severitatii astmului si totodata in abordarea terapeutica si zisei sa ma dumiresc. intre timp imi pusei si un semn de carte ca sa citesc si despre "failure to thrive" nu de altceva, dar imi sta in obicei sa citesc nu doar in pas cu materia de curs ci si in concordanta cu (scuze de cacofonie) cazuistica din saloanele noastre si de ieri ni s-a internat un copilas simpatic foc, de 1 anisor, dar care are numai 5700g... ce mai, o groaza de planuri, nu stiu ce-o fi fost in capul meu ca doar ziua n-are 48 de ore ca sa le fac pe toate cate mi le propusesem...

btw, voi ce semne de carte folositi, ca io niciodata nu stiu ce sa-mi pun ca semn si folosesc tot felul de bizarerii pt ca din principiu nu indoi coltul cartilor. acum imi pusesem ca semn de carte un abeslangue d-ala sterilu' de unica folosinta luat din UPU .

in fine, revenind, aveam un avant de speriat. dar soarta mi-e potrivnica. intai incepe un telefon sa sune. apoi fixul. toate intru distragerea atentiei mele de la aprofundarea subiectelor medicale. cand se potolesc telefoanele apare dihania ( a se citi Tomisor - motanul) cu chef de joaca, dar nu orice chef de joaca... un chef amestecat cu o explozie de energie din-aia de alerga prin casa inconvoiat si maraind si se oprea rostogolindu-se si infasurandu-se in covoare. in momente d-astea nu poti sta deoparte, linistit, sa-ti vezi de ale tale pt ca vine peste tine, calca totul in picioare dar nici nu poti interveni prea mult pt ca te darama la propriu daca sare putin pe tine. in concluzie toate au mers astfel incat atentia mea a fost total deturnata de la scopul initial si anume acela de a patrunde tainele astmului (si nu numai) pt a ajunge candva, departe in timp, un nou soare al medicinii romanesti :)) .

intr-un rastimp m-am reintors la birou, fara chef de invatat/citit si imi vine ideea sa-mi fac curat in colectia de Favorites a browserului web... o tona de tampenii se stransesera acolo adaugate si nefolosite. in febra miscarii de click-dreapta-delete, dau peste un link de care uitasem cu desavarsire...era linkul catre "viata in spital". plina de entuziasm deschid dupa multa vreme bucatica aia din forum softpedia si reiau citirea de unde ramasesem cu ceva vreme in urma. nu stiu cum de am uitat de link-ul asta, sincer zic. acum, ca si inainte, citeam si plangeam, citeam si plangeam...de ras. am ras cum n-am mai ras de multa vreme, unde pui, am ras ca nebuna de una singura, io si calculatoru' .

tot citind- citind aflu si de existenta link-ului asta care te duce direct in fieful lui "Maximus Hip" unde mai poti afla si alte povestiri amuzante sau chiar pline de mister despre, ei bine da, ati ghicit, despre viata in spital. mai mult, aflu ca doctorul a scris chiar si o carte pe baza acestor intamplari si acum deja lucreaza la al 2-lea volum.

va recomand sa-l cititi si voi ca sa va descretiti fruntile dupa stresiune, examene sau alte alea, iar mie imi (re)comand sa ma duc sa caut cartea, lucru pe care nu va sfatuiesc si pe voi sa-l faceti, nu de altceva dar am auzit ca se cam epuizeaza stocurile si asta mi-ar scadea mie sansele sa gasesc si sa-mi achizitionez carticica...muahaha...haha...ha!

Nota: daca nu voi fi ajuns maine la stagiu, ei bine, ori e din cauza ca inca mai citesc povestirile lui "Maximus Hip"/serie noire si m-a uitat dumnezeu la calculator, ori voi fi plecat deja catre spital dar deh, cum din berceni pana in tei e cale de o viata ma voi fi ratacit printr-o librarie/pe la chioscurile de carti in cautarea variantei pe baza de celuloza a "vietii in spital", ori poate e din cauza vremii cainoase de afara, ori din cauza izului de vacanta...:D

Btw, vacanta intersemestriala placuta , copilasi!

2 comentarii:

  1. vrei sa ma revolt?
    ce vacanta intersemestriala e asta cand in prima saptamana dupa am partial de farmaco???
    ai dreptate!
    vacanta placuta celor care au asa ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  2. auci :( bafta multa, Ruxule, la partial, va fi ok, ai sa vezi ;)

    daca e sa ne revoltam si sa ne vaitam, ajungem la concluzia ca nimic nu ne multumeste, parerea mea :P

    asa si eu am prezentare de caz si lucrare-examen dupa vacanta dar nu ma plang pt ca asa macar stau acasa la caldurica si imi vad de treburile mele usor-usor in legea mea fara sa ma duc la spital pe vremea asta de kko. sau daca ies, ies la un suc ceva si nu se compara. plus ca pot sa dorm dimineata pana la 9:30...muaaaa...iti dai seama, un real rasfat, nu stii sa apreciezi lucrurile mici, asa ca vacantica asta intersemestriala :P

    vacanta placuta, deci :P

    RăspundețiȘtergere

Lasa un suvenir: