sâmbătă, 27 decembrie 2008

Born from silence, silence full of it...

autism_speaks_pic5
No new year’s day to celebrate. No chocolate covered
candy hearts to give away.
No first of spring. No song to sing. No april
rain. No flowers bloom. No wedding
saturday within the month of june. No
summers high. No warm july. No harvest
moon to light one tender august
night. No autumn breeze. No falling leaves.No
even time for birds to fly to
southern skies. No libra sun. No halloween.No
giving thanks to all the
christmas joy you bring…

Am facut un mic artificiu si am pastrat doar versurile care ma interesau din cantecul lui Stevie Wonder… ce a ramas ati citit mai sus. Le-am ales pt ca pot schita coordonatele vietii unei persoane care sufera de autism.

Imagineaza-ti doar cum ar fi sa traiesti intr-o lume a ta, sa incerci sa comunici in exterior dar sa nu reusesti. Cei din exterior sa incerce la randul lor sa te ajute dar sa nu gaseasca drumul catre tine...sa fii captiv intre doua lumi, prins in anticamera vietii, ratacit intr-un labirint de sticla...

Asa este Petrisor. La numai 6 ani el nu se poate bucura pe deplin de copilarie. Si nici parintii nu se pot bucura de copilaria lui. Petrisor este un copil ca toti ceilalti copii de varsta lui atat doar ca la un moment dat a suferit o tulburare de dezvoltare. Copiii care sufera de autism nu au retard mental, mai mult decat atat, exista forme de autism insotite de genialitate. Acesti copii au nevoie insa de ajutor extern entru a recupera dezvoltarea normala. Cu cat mai precoce interventia terapeutica, cu atat mai mari sansele de integrare in societate.

Petrisor are aceasta sansa. El se joaca, deseneaza, are dorinte. Petrisor poate trece din stadiul de omida in acela de fluture. Are nevoie insa si de ajutorul nostru. El vine cu potentialul, noi putem veni cu aripile...

Daca vrei sa afli mai multe despre Petrisor si campania demarata pentru el , click aici. Mai multe detalii despre autism, aici.


Ajutor Pentru Petrisor

2 comentarii:

  1. Multumim Anca, pentru timpul si ajutorul acordat in lupta pe care pana ieri o credeam doar a noastra.
    Parintii lui Petrisor, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru putin. Placerea a fost de partea mea.

    Multa sanatate si o campanie de succes! Sarbatori fericite sa aveti in continuare!

    RăspundețiȘtergere

Lasa un suvenir: